zasajt

bermet oba1miniBERMET
Priča o bermetu može da započne i ovako: u 19. veku, na Bečkom dvoru, prosto nisu mogli bez bermeta, služilo se na otmenim trpezama Pariza, a u olupinama čuvenog broda „Titanik“ pronađene su očuvane boce bermeta. Sve je, očigledno, išlo u prilog tome da je dezertno vino iz Sremskih Karlovaca, bilo srpski brend.   VIŠE
   KUPI

 

sve rakije5miniRAKIJE
Rakija se smatra nacionalnim pićem južnih Slovena: u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj,Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji i Srbij. Najpoznatiji oblik rakije je šljivovica i proizvodi se od šljiva . Druga često korištena voća su grožđe, kajsije, jabuke, smokve i dunje no postoje i rakije od malin, kupine... VIŠE     KUPI

 

sva vina3miniVINA
Od nastanka čoveka do danas, vino prati njegovu sudbinu i sve značajne događaje njegovog života. Sa vinom počinje civilizacija, o čemu svedoče pećinski crteži i razni predmeti pronađeni u antičkim gradovima. Od kada vino tačno postoji nije poznato, ali se smatra da je primitivni čovek, pored hrane sezonskog tipa, čuvao i divlje grožđe.  VISE  KUPI

 


vinjakzaclanakVINJAK
Vinjak star 12 godina koji je ležao u hrastovom buretu, a sad se čuva u staklenim balonima.Vrhunski proizvod, 2015 u februaru na ocenjivanju: " Koji domaćin peče najbolju rakiju " dobio je Veliku zlatnu medalju za kvalitet. Boca je zapremine 0,5 litara, jačine 38 % v/v.

  KUPI


Best Brands of Liqueur

LIKERI  - Ljiljin listić ( pelinkovac ) i ostali
zapremine 0.5 litara, jačine 28%v/v. Pije se rashlađen.U njkegovom sastavu ima 32 začinske biljke, s tim što je pelin dominantan.Etiketa privremena.Pelin je u našem jeziku sinonim za gorčinu, a upravo ta gorčina u kombinaciji sa mnogim drugim ljekovitim svojstvima svrstava pelin među najlekovitije biljke.   KUPI


tinkturezaclanakTinkture u suštini predstavljaju tečne ekstrakte biljaka. One su koncentrisani biljni preparati gde su lekoviti sastojci biljaka izvađeni u tečnom obliku. Za pravljenje tinktura koristi se 40% alkohol ili organsko jabukovo sirće.  Pravljenje tinktura alkoholom je metod star hiljadama godina i koriste ga svi ozbiljni herbalisti na svetu

  KUPI