Travarica je aperitivno piće, bistro i braon – maslinaste boje, koja na mirisu daje svu raskoš trava ukomponovanih u jedinstven i neponovljiv miris. Punoća i harmonija ukusa travarice pružaju potpuno uživanje pre jela.
Bogatu prirodnu riznicu biljnih vrsta čovek vekovima koristi kao dragoceni izvor bioaktivnih, lekovitih supstanci. Za proizvodnju rakije travarice koristi se najčešće rakija lozovača, jačine 35-50 vol% alkohola, mada mogu i druge.
Rakije travarice
Čagi rakija
Jabukova rakija sa dodatkom Sibirske čage.
Orahovača
Rakija sa mladim zelenim orasima potopljenim u lozovaču. ...
Rakija - kardamon
Jabukova rakija jačine 42%v/v sa dodate tri začinske ...
Rakija - bermetica
Osnova je vinovica (kuvano vino) sa dodatkom trava koje ja ...
Rakija - lavanda
Rakija od jabuka sa dodatim travama. Jačine 42%v/v, ...
Rakija - sremuš
Osnova je lozova rakija sa dodatim ekstratom - tinkture ...
Rakija za srce
Lozova rakija je osnova sa dodatim lekovitim biljkama