Crveni ima u sebi 30 začinskih biljaka, a beli 15.
To je slatko, mirišljavo, aromatično vino koje liči na italijanski vermut, ali se proizvodi na druginačin, maceracijom više od 20 različitih trava i začina.Danas se u Srbiji jedino originalno desertno vina -bermet, može naći u fruškogorskimpodrumima, pre svega u Sremskim Karlovcima. To je slatko, mirišljavo, aromatično vino koje liči na italijanski vermut, ali se proizvodi na drugi način, maceracijom više od 30 različitih trava i začina. Bermet se može pijuckati hladan, kao aperitiv, ili na sobnoj temperaturi kao desertno piće uz kolače. U Sremskim Karlovcima se ponovo, posle višedecenijske pauze, proizvodi Bermet (beli i crveni). To karlovačko vino nekada se pilo i na austrijskom dvoru, a Bermet je volela i carica Marija Terezija.
Nijedan proizvođač bermeta neće odati recept za spravljanje, naprotiv, "formule" za proizvodnju čuvaju se kao najdragocenije porodične tajne. Već to govori da proizvodnja zahteva veliko vinarsko umeće da bi se dobio željeni aromatični ukus, čuvaju se kao najdragocenije porodične tajne. Temperatura konzumiranja za crveni 18 C stepeni, a beli 15 C stepeni.
Naglasak: Pije se kao aperitiv (hladan), ili uz desert.
Najbolje prija uz: Kuglof.
Orasnice i drugi kolači sa orasima.
Sušeno voće, posebno kajsije.
Desert sa ukusom meda.
Bela ili crna gorka čokolada .
BERMET BELI je zapremine 0,187 litara, pogodan za restorane, jačine 17 % v/v alkohola. Vino u kome se uživa
Cena boce je 400.00 dinara